top of page

2024 Nieuwe modules
Kennismaken met hout in de kunst


Er is veel mogelijk met het mooie natuurlijke materiaal hout. Van houten beelden tot sokkels voor onder stenen beelden, ook in combinatie met glas, metaal of epoxy, de toepassingen zijn eindeloos.

Voor een eerste kennismaking met hout vertelt Joop Erbé, (vormgever in hout, houtdraaier) in de eerste les alles over materiaalgebruik, houtsoorten en houteigenschappen.

Gezamenlijk worden de meegenomen beitels geslepen en de verschillende stukken hout besproken. Wat is er allemaal mogelijk? Wat zou je er de komende lessen mee willen gaan doen? Welke mogelijkheden bieden het stuk hout dat jij meeneemt?

In de daaropvolgende lessen wordt het hout bewerkt tot een object, wat je later thuis eventueel verder in detail af kunt werken.

Voor deze lessen is het handig om zelf houtbeitels (steekbeitels en gutsen) mee te nemen, dat mogen ook oude zijn uit vergeten gereedschapskisten. Hoe leuk is het om die nieuw leven in te blazen?! Ook een eigen workmate kan handig zijn om je werkstuk in vast te klemmen. Maar ook je eigen mooie stuk hout wat je nog hebt en altijd iets mee hebt willen doen of een mooie stronk uit het bos (wel schoon en droog)

Ervaring is niet nodig, enthousiasme voor hout en houtbewerking op een kunstzinnige manier is voldoende voor een inspirerende tijd.

Aantal lessen: 6.

Aantal deelnemers: maximaal 10, minimaal 8

Data: 15 maart, 22 maart (29 maart Goede Vrijdag en geen les), 5, 12, 19, en 26 april op vrijdagochtend van 9.30 – 12.00 uur

Kosten: 195 euro, korting studenten VAN 25 euro, materiaal en gereedschap zelf meenemen

Docent: Joop Erbé.


 

Basisjaar


Weet je nog niet of een jaaropleiding volgen bij ons iets voor je is?

Wil je eens komen kennismaken en een indruk krijgen van de werkwijze op onze Academie bieden de 6 lessen op donderdagavond een mooie kans.

Op een ontspannende en speelse manier krijg je veel technieken aangeboden en zul je verrast zijn over de mogelijkheden van verschillende materialen. Inspirerend, uitdagend én gezellig!


Aantal lessen: 6.

Aantal deelnemers: maximaal 14, minimaal 8

Data: 29 februari, 7, 14, 21, 28 maart, 4 april op donderdagavond van 19.30 – 10.00 uur

Kosten: 175 euro

Docent: Lenneke Saraber.


 

418 weergaven
bottom of page