top of page

KORTE OPLEIDINGEN

In 2023 is er de mogelijkheid om in te schrijven voor één van onze modules; korte trajecten die voor verdieping en verbreding van de lesstof in de opleidingen zorgen.

Als je momenteel student bent bij ons kun je je inschrijven door een email te sturen naar info@vrijeacademienunspeet.nl

Als je geen student bent kun je je inschrijven via onderstaande knop naar het inschrijfformulier.Werk student VAN

Module Beeldhouwen ‘model in was’ start 19 januari 2023

​6 donderdagmiddagen van 13.30 - 16.00 uur


In deze module staat zowel het werken naar de zichtbare werkelijkheid, als het interpreteren van de zichtbare werkelijkheid. Bij beide is de waarneming, het observeren de basis. We starten met tekenen, schetsen naar model. Gevolgd door schetsen in boetseerwas. Deze schetsen vormen het uitgangspunt van de twee laatste lessen waarin aan de ene kant verbeelding naar aanleiding van schetsstudies centraal staat en aan de ander kant verbeelding, interpretatie geven aan een intrinsiek beleven.

les 1: Tekenen, schetsten naar aanschouwing, naar model in korte standen. (potlood b6, houtskool, Siberisch krijt)

les 2: Schetsen naar aanschouwing, naar model in korte standen in boetseerwas.

les 3: Boetseren naar aanschouwing lange stand(en) (boetseerwas, armatuur)

les 4: Uitwerken lange stand

les 5: ‘Kracht’

les 6: ‘Verstilling’

Docent: Ad Kuijper

Minimum aantal: 6 deelnemers, max. 10

Kosten: 195 euro, studenten VAN 45 euro korting, inclusief materiaal en modelkosten


Module ‘Kennismaken met hout in de kunst’ start 29 januari 2023

​4 zaterdagochtenden van 9.30 -12.00 uur


Werk Joop Erbé

Er is veel mogelijk met het mooie natuurlijke materiaal hout. Van houten beelden tot sokkels voor onder stenen beelden, ook in combinatie met glas, metaal of epoxy, de toepassingen zijn eindeloos.

Voor een eerste kennismaking met hout vertelt Joop Erbé, (vormgever in hout, houtdraaier) in de eerste les alles over materiaalgebruik, houtsoorten en houteigenschappen.

Gezamenlijk worden de meegenomen beitels geslepen en de verschillende stukken hout besproken. Wat is er allemaal mogelijk? Wat zou je er de komende lessen mee willen gaan doen? Welke mogelijkheden bieden het stuk hout dat jij meeneemt?

In de daarop volgende drie lessen wordt het hout bewerkt tot een object, wat je later thuis eventueel verder in detail af kunt werken.

Voor deze lessen is het handig om zelf houtbeitels (steekbeitels en gutsen) mee te nemen, dat mogen ook oude zijn uit vergeten gereedschapskisten. Hoe leuk is het om die nieuw leven in te blazen?! Ook een eigen workmate kan handig zijn om je werkstuk in vast te klemmen. Maar ook je eigen mooie stuk hout wat je nog hebt en altijd iets mee hebt willen doen of een mooie stronk uit het bos (wel schoon en droog)

Ervaring is niet nodig, enthousiasme voor hout en houtbewerking op een kunstzinnige manier is voldoende voor een inspirerende tijd.


Docent: Joop Erbé

Minimum aantal: 6 deelnemers, max. 10

Kosten: 125 euro, korting studenten VAN 25 euro, materiaal en gereedschap zelf meenemenModule Glas in Lood start 7 februari 2023

9 dinsdagochtenden van 9.30 - 12.00 uurWerk Titia Felderhof

Glas-in-lood is een ambachtelijke techniek van vele eeuwen oud. Eigenlijk werken we nog steeds op dezelfde manier als een paar honderd jaar geleden. In dit blok van 9 lessen leer je in de eerste 4 lessen een basisraam met een rechte verdeling te maken. Je leert dan de beginselen van meten, glas snijden en slijpen, met lood werken en solderen, kitten en patineren. Je doet dit aan de hand van een vast ontwerp. Na de vier lessen ga je aan de slag met een ontwerp met ronde vormen en meer verstek. Hier ben je in ongeveer 5 lessen mee klaar. Na 9 lessen ben je klaar voor een eigen ontwerp. Dit kan je eventueel nog combineren met andere technieken zoals Tiffany-techniek, brandschilderen en fusen.


Docent: Titia Felderhof

Minimum aantal: 8 deelnemers, max. 10

Kosten: 295 euro, korting studenten VAN 50 euro, exclusief 60 euro materiaalkosten


Module Basisjaar start 9 maart 2023

​6 donderdagavonden van 19.30 - 22.00 uurWerk student VAN

Voor mensen die graag willen ervaren of een opleiding volgen bij de Academie iets voor hen is bieden we de module Basisjaar aan. Op 6 donderdagavonden gaan we aan de slag met materialen als potlood, inkt, krijt en verschillende soorten verf. De opdrachten zijn geschikt voor verschillende niveaus, van absolute beginner tot wat verder gevorderd.

Spelen met de mogelijkheden van de materialen en technieken is het uitgangspunt, waarbij ontspanning en plezier centraal staan. Samen op onderzoek in een gemoedelijke sfeer!

Deze 6 lessen kunnen desgewenst ook gevolgd worden door studenten die het voorbereidend jaar al een keer gedaan hebben of nog steeds volgen omdat een andere docent de lessen ook op een andere manier aanbiedt.


Docent: Monique van Loozenoord

Minimum aantal: 8 deelnemers, max. 12

Kosten: 150 euro inclusief materiaal, korting studenten VAN 25 euro

567 weergaven

Comments


bottom of page