top of page

LENNEKE SARABER docent basis jaar en grafiek

‘We verwelkomen Lenneke Saraber als nieuwe docent op de Academie, zij geeft lessen basisjaar en grafiek.

Lenneke is geboren in Hengelo (Ov.) Zij heeft de opleiding illustratieve vormgeving en boekverzorging gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens in Kampen. ‘ Ik wilde mij verdiepen en verbreden en heb daarna de 1e graads lerarenopleiding gevolgd. Door een opdracht kwam ik later in contact met grafiek. Dat vond ik zo leuk om te doen, dat ik mij daarin verder heb ontwikkeld en de techniek van linosnede mij eigen heb gemaakt. Ik ontdekte kleur en ging vooral vanuit de kleur werken. Al gauw begon ik te exposeren met mijn kunstwerken, grote linoleumsnedes, en raakte het lesgeven op de achtergrond. Ik werd autonoom kunstenaar.

Inmiddels heb ik het lesgeven weer opgepakt, want ik geniet van de interactie met mensen. Ik vind het fijn wanneer ik zie dat ik door mijn enthousiasme anderen kan inspireren, anders kan laten kijken naar de wereld en daarbij een stukje van zichzelf herontdekken.Tekenen en schilderen zorgt ervoor dat je je omgeving opnieuw moet bestuderen en je eigen versie daarvan vertaalt in beelden. Graag vertel ik een beetje kunstgeschiedenis bij de opdracht of laat ik je zelf experimenteren met materialen. Lekker jezelf zijn, beetje aanrommelen zo nu en dan en vanuit je intuïtie werken. Goed kijken is al de helft van het werk.

Dagelijks ben ik aan het werk op mijn atelier in Zwolle. In mijn atelier staan drie drukpersen waarmee ik grote en kleine linosnedes afdruk. Daarnaast schilder ik veel in olieverf, maak mijn voorstudies in gouache en teken ik met pen en inkt boekjes vol”.

Alles is er al, je moet het gewoon ontdekken.237 weergaven

Comments


bottom of page