top of page

SPIEGELPROJECT VORMGEVING GLAS

Glasrijk Tubbergen heeft onder anderen als speerpunt om jonge glaskunstenaars kansen en een podium te bieden. Op deze manier wordt het thema van dit jaar: ‘Glas(rijk) in ontwikkeling’ voortvarend opgepakt.

Op initiatief en onder leiding van Krista Israel hebben studenten gevarieerd op het thema ‘Spiegel’. Het idee ontstond om vanuit een vierkante basisvorm van spiegelend glas studenten de opdracht te geven om hiermee aan de slag te gaan. De studenten hebben hun creativiteit de vrije loop gelaten en hebben aan de vierkante/rechthoekige basisvorm hun eigen stem gegeven waarbij diverse glastechnieken zijn gebruikt. Sommige objecten zijn in de buitenruimte van het Eeshofbos geplaatst en andere door hun kwetsbaarheid in een kas.



De richting 'Vormgeving Glas', gedoceerd door glaskunstenaar en deelneemster aan diverse Glasrijk-edities Krista Israel, is sinds 2018 toegevoegd aan het opleidingsprogramma van de Vrije Academie Nunspeet. Verspreid over 3 jaar worden diverse technische aspecten van glas gedoceerd. Koude bewerkingen als graveren, zagen, slijpen, zandstralen. En ovengevormd glas – fusen, slumpen, pâte de verre en kilncasting (massief gevormd glas). Gaandeweg zal de techniek meer ondergeschikt worden aan de vormgeving en zeggingskracht van het eigen werk.

203 weergaven
bottom of page