top of page

Visuele vertellingen

De studenten in de 'Alumni' groep zijn samen met docente NinaMarieke Woltman aan het werk gegaan met de opdracht: 'Visuele vertellingen'.


Opwarming

Iedereen kiest een kaart die voor hen persoonlijk resoneert en een gevoel van eigenaarschap oproept.

Daarna ga je nadenken en brainstormen over het verhaal achter je gekozen afbeelding. Wat speelt zich af in deze afbeelding? Wie zijn de personages of wezens? Wat is de situatie? Je gaat reflecteren over de plotpunten, conflicten en mogelijke oplossingen. Je gaat je ook richten op de persoonlijkheid, achtergrond, doelen en motivaties van de karakters en deze eigenschappen opschrijven.

Je gaat nu aan de slag met het ontwikkelen van je verhaal, gebaseerd op de afbeelding en de karaktereigenschappen die je hebt bedacht. Je gaat je concentreren op het uitwerken van het plot, de dialoog en het creëren van de sfeer die hun verhaal tot leven brengt.

Na het presenteren van je verhaal word je aangemoedigd om een kunstwerk te maken dat een scène uit hun verhaal weergeeft. Dit kan gebeuren door schetsen te maken en uiteindelijk een gedetailleerde tekening/inspiratie werk te maken voor de volgende les.


Uiteindelijke creatie

Denk na over je persoonlijke ervaringen, gedachten, emoties en herinneringen die je zou willen weergeven in jouw schilderij. Concentreer je op het verhaal dat voor jou van essentieel belang is om te verbeelden.

Je gaat de kaart die je eerder hebt gekozen gebruiken als inspiratie en deze aanpassen naar je eigen verhaal, waarin een emotie of concept wordt gesymboliseerd dat je wilt uitdrukken.

Begin met het nadenken en schetsen van de belangrijkste elementen die je in jouw verhaal wilt uitbeelden.

Uiteindelijk zul je het concept schilderen en verder uitwerken.


Dit zijn de resultaten van de opdracht.



288 weergaven

Comentarios


bottom of page