top of page

GERBEN KOLDIJK B-GROEPEN

Over de B-groepen schrijft Gerben:

De afgelopen periode hebben we in de B groepen schilderen allerlei digitale middelen gebruikt om contact met elkaar te houden. Zoom, mail en app, soms ook de telefoon.

De focus lag voor een groot deel op tekenen. Hoe dat als zelfstandige kunstvorm te hanteren is, maar ook hoe het als voorwerk voor het schilderen succesvol kan zijn. De resultaten waren dankzij de app direct en goed zichtbaar (evenals de reacties van eenieder). Dat had een stimulerend effect op het werkproces.
Ook nam ik vier filmpjes op waarin ik de nodige kunstenaars de revue liet passeren voor wie tekenen een belangrijke rol speelt in hun oeuvre. Ik begon in de vroege renaissance en eindigde bij een aantal eigentijdse Nederlandse kunstenaars. Deze filmpjes konden via een link op een zelf gekozen moment worden bekeken.In de Zoom groeps-meetings werd terug gegrepen op de informatie uit de filmpjes. Ook bespraken we gezamenlijk het werkproces en de individuele werkstukken van de studenten. Daarnaast was er een wekelijks artistiek spreekuur (op Zoom) waar op ingetekend kon worden voor individuele tips & tricks.

We deden dus ons best de afgelopen periode, maar de behoefte elkaar weer te zien en aan te raken bleef onverminderd bestaan. Verlangend wordt er dan ook uitgekeken naar het moment dat we weer op de academie aan het werk gaan én met elkaar kunnen socializen.457 weergaven

Comments


bottom of page