top of page

WINNAARS WASLIJN PROJECT

Vrijdag 12 oktober zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst de schilders van de zes genomineerde schilderijen in het zonnetje gezet en de winnende schilderijen bekend gemaakt.


1E PRIJS, SCHILDERIJ NR. 50 ESOTERISCH BOS


Schilders: cursist Tamara van Gend / bezoeker Susan Scheele. Schilderij is ingeleverd op 29 maart 2018 en afgeschilderd op 20 juni 2018.

Juryrapport: Een knappe en overtuigende manier van schilderen waarbij een sterke sfeer wordt opgeroepen. De dieptewerking door middel van het licht en het donker wordt heel goed weergegeven. Het licht ‘achter’ in het schilderij wordt steeds ijler en transparanter. Als je goed kijkt valt het licht dat van achter komt mooi over het pad. Het is een indirecte lichtbron. Het reliëf in het schilderij is heel professioneel aangebracht. De schilder heeft voor een monochroom en daardoor ingewikkelde benadering gekozen en met veel dieptewerking, aandacht voor het detail een overtuigend kunstwerk gemaakt. De toevoegingen aan het werk zijn moeilijk te bepalen en tonen aan dat dit met zorg en aandacht voor het oorspronkelijke werk is gebeurd.2E PRIJS, SCHILDERIJ NR. 98 - BOTEN

Schilders: cursist John Vijfhuizen / bezoeker Debora Thoonen-Scheele.

Schilderij is ingeleverd op 23 mei 2018 en afgeschilderd op 12 juli 2018. Juryrapport: Het is een heel krachtig schilderij met een hoge grafische kwaliteit. De kleurenkeuze is heel robuust en mooi uitgewerkt. De spiegeling van de schepen  in het water is knap gedaan. Het is een mooie compositie met een spanning tussen de zeilschepen in het bovenvlak, die strak in het gelid staan met gehesen zeilen en de dobberende roeibootjes op de voorgrond. De gebogen lijnen van de boten, in contrast met de rechte lijnen van de masten, geven het schilderij een extra spanning.3E PRIJS, SCHILDERIJ NR. 30 - MEISJE

Schilders: cursist Jaap Pomstra / bezoeker Antje Peters. Schilderij is ingeleverd op 27 maart 2018 en afgeschilderd op 19 juni 2018.

Juryrapport: Het is een intrigerend schilderij met een spannende compositie door de keuze voor een raam als omkadering van de eigenlijke voorstelling. De  lichtinval is heel goed weergegeven. Het meisje aan de rechterzijde trekt direct de aandacht van de toeschouwer.  Het roept allerlei vragen op: wat is daar verder? Waarom is het leeg? Waar gaat zij naar toe? De vorm van het meisje is goed geschilderd. Alleen de vorm van de schaduw leidt af door de harde opzet. Het is een origineel onderwerp waar je naar blijft kijken. De blauwe ‘vegen’ aan de bovenkant maken het schilderij losser en speelser; zijn het wolken? Kortom een mooi figuratief werk met een mysterieuze ondertoon die bij de beschouwer veel vragen oproept. 


GENOMINEERDEN


Genomineerd schilderij nr. 14 - RIET Schilders: cursist Auke Hartstra / bezoeker Nicolette Roest

Juryrapport: Heel mooi gedaan, riet, water, vlakverdeling, diepte, het felle blauw aan de voorkant waardoor er diepte ontstaat. Het bootje geeft het beeld een verhaal. Genomineerd schilderij nr. 81-3 - GEZICHT Schilders: cursist Rosalien van den Hoek / bezoeker Riekje Lammers

Juryrapport: Heel intrigerend, trekt elke keer de aandacht, mooie achtergrond, krachtige ogen, doet denken aan Charlie Toorop, robuuste kaaklijn, sterke lippen, stilering, kleuren in verhouding, haar mooi gedaan, ze is er, er vindt een ontmoeting plaats. Zij blijft je bij.


Genomineerd schilderij nr. 102 - BLOEMEN schilders: cursist Rijk Doeze Jager/ bezoeker Katarina Jaukowski Juryrapport: Niet erg spannend, kleurgebruik heel mooi, vrij geschilderd. Mooi contrast tussen achtergrond en uitgepoetst blauw, daardoor komen de bloemen los en is er veel diepte en beweging. Het lijkt een soort explosie, heel dynamisch. Onderkant loopt prachtig door elkaar heel, heel mooi geschilderd.

140 weergaven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page