top of page

MASTERCLASS SCHILDEREN GERBEN KOLDIJK

De masterclass werkt met gastdocenten en deze (twee) werden gelukkig bereid gevonden op Zoom hun lesperiode vorm te geven. Tussendoor nam ik ook nog een aantal bijeenkomsten voor mijn rekening.


Gastdocent Beth Namenwirth bracht een zeer sensitieve manier van lesgeven naar voren waarbij de studenten iedere week met zachte hand opdrachten moesten uitvoeren. Ook liet zij vele voorbeelden zien van relevante kunstenaars. De werkbesprekingen waren altijd zeer persoonlijk en behulpzaam.Gastdocent Marnix Bassie legde de nadruk op tekenen en handschrift. Op een rustige en weloverwogen manier begon de les steeds met gedegen informatie en daarna werden de studenten live aan het werk gezet. Dat hadden we nog niet eerder gedaan en het was een groot succes. De tekeningen die zo werden gemaakt werden dezelfde bijeenkomst ook nog besproken waarna een opmaat voor de les van volgende week volgde. Een zeer gestructureerde en plezierige manier van werken.

Natuurlijk misten we het werken in ons lokaal op de academie, maar nog nooit werd er zo indringend met elkaar gesproken. Achtergronden en motivaties om met kunst bezig te zijn werden op zeer persoonlijke manier uitgewisseld en dat zorgde ook voor groei in het beeldende werk. We kijken dan ook met een overwegend positief gevoel terug op deze periode.

203 weergaven

Comments


bottom of page